Tornby Strand en vidunderlig badestrand, både sommer og vinter, på oplevelse i Nordjylland

Området

Oplevelser i området

Området omkring Tornby Strand Camping byder på mange muligheder for oplevelser. Lige uden for pladsen ligger den dejlige nordjyske natur, med Vesterhavet og stranden for enden af vejen. Der er mange muligheder for forlystelser, særværdigheder, hyggelige byer, og mange arrangementer i denne del af toppen af Danmark. Der er kun 40 min. kørsel til Skagen, Fårup sommerland eller Aalborg. Vi har samlet nogle af områdets muligheder her:

nordsøen Oceanarium en oplevelse i Nordjylland på ferien

Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium er altid en stor oplevelse. Kun 6 km fra campingpladsen ligger Nordeuropas største akvarium. Her kan du opleve imponerende akvarier og lære om Nordsøen. 5 store og mere end 40 mindre akvarier, 70 fiskearter og masser af interaktive oplevelser er, hvad du kan opleve.

Nordsøen Oceanarium er nemlig ikke blot et akvarium men også et oplevelses og viden center.

Køb billetter med rabat på i informationen på campingpladsen
www.nordsoenoceanarium.dk

Fun Park Hirtshals et dejligt sted med børn på ferie i Nordjylland

Fun Park Hirtshals

Er du vild med dyr ? ……… I gåafstand ca. 1,5 km fra campingpladsen ligger et eldorado for dyreelskere. Fun Parken er et 33 tønder land besøgslandbrug, beliggende i alsidig nordjysk natur, med bl.a. skov og klit. Her kan opleves 425 dyr fordelt på 65 forskellige dyr arter og fugle under frie forhold, samt masser af legeaktiviteter, fri, minigolf, bueskydning, luftbøsseskydning, ja parken er et besøg værd.      www.fun-park.dk

tornby strand med livreddere i sommermånederne

Stranden

Tornby Strand ligger for enden af vejen. Stranden er blandt de bedste badestrande langs Vesterhavet. Her er livredder i sommerperioden. Kast dig i bølgerne og tag solbad på stranden eller i klitterne. Det er tilladt at køre på stranden. Der findes bilfri områder.

Børglum Kloster stedet hvor stygge krumpen og julemanden bor.

Børglum Kloster

Besøg stedet hvor julekalenderen om Stygge Krumpen er optaget. Der er skiftende udstillinger og det er altid spændende at besøge klosteret med kirken og fangekælder. www.boerglumkloster.dk

yxenskovens hemmelighed et rollespil i Tornby Klitplantage i det Nordjyske

Rollespil i Tornby Klitplantage

Yxenskovens hemmelighed er et såkaldt ”low magic” fantasy live rollespil. Spillet foregår i den lille landsby Yxengaard der ligger i Yxenskoven. Byen er befolket af Nordboer og Sidianere. Nordboerne kan sammenlignes med vikinger og Sidianerne læner sig meget op af de kristne korsriddere. Dvs. at spillet foregår i en tid der til forveksling ligner brydningstiden imellem asetro…
mere: yxenskoven.dk

hirtshals fyr en oplevelse i Hirtshals når du er på ferie i nordjylland

Hirtshals Fyr

Der er skiftende udstillinger i fyret. Du kan komme op i fyret og opleve den enestående udsigt fra toppen. Når man står på Fyrets top, er man 62 meter over havet, hvorfra man har en storslået udsigt over havet, kysten og landet.
Fyret er stadig i drift, og set med nutidens øjne et imponerende bygningsværk.
Der er mulighed for at bruge “madpakkerummet” på Fyret for at få midlertidigt tag over hovedet, såfremt vejret driller. Der er åbent i de lyse timer.

Åbningstider ses på www.hirtshals-fyr.dk

bunkermuseum i Hirtshals 10. batteri en histore om 2. verdenskrig og besættelsen

Bunkermuseum 10. batteri

DK’s eneste udgravede komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig, der er åben for publikum.
Området der siden 1994 er blevet fritlagt, har bl.a. 3.5 km løbegrave der forbinder 70 lokaliteter som f.eks. mandskabsbunkere, kanonstillinger, ammunitionsbunkere og udstilling i en officersbunker.
www.bunkermuseethirtshals.dk

kaffestue i tornby gamle købmandsgård. Hirstore om gamle dage i nordjylland

Tornby Gl. Købmandsgård

Tornby gamle Købmandsgaard er en selvejende institution som et samarbejde mellem 10 Tornby-foreninger og ca. 70 frivillige medhjælpere. Gården – en 200 år gammel skudehandlergård nær Tornby Strand er ved at blive renoveret og indrettet til besøgssted for egnens beboere og feriefolk.

www.tornbygk.dk

natur i nordjylland så er det en tur i tornby klitplantage

Tornby Klitplantage

Tornby Plantage (548 ha) er en højtbeliggende, vindudsat vestkystplantage 4 km syd for Hirtshals. Bevoksnings grænsen mod havet følger en 15-25 m høj, tidligere havskrænt, der er gennembrudt af talrige dybt nedskårne ådale. Neden for skrænten befinder man sig på hævet stenalder-havbund, som i et 300 m bredt bælte er dækket af frodig grønsværklit med en front af hvide havklitter.
www.naturstyrelsen.dk

rubjerg knude fyr, en attraktion i nordjylland som skal ses før det er for sent

Rubjerg knude fyr… Besøg det før det er for sent.

Der er et besøg værd hver gang man besøger Nordjylland at se Rubjerg knude fyr. Fyret står på skrænten til Nordsøen og klitten der rejser sig op bag fyret. Naturen ændre på kysten hvert år og der er ikke mage år tilbage før det styrter i havet. Der er max. 5 år tilbage. Næste gang du kommer i området er det måske for sent. Campingferie ved vestkysten er rig på naturoplevelser.

I 2016 har du mulighed for at komme op i fyret. Der er lavet en større renovation af fyrets top og en ny trappe så du kan se ud over den storslående Nordjyske natur. Gør det før det er for sent.
www.rubjergfyr.dk

Herregården odden kunst og kultur

Herregården Odden

Herregården kendes fra arkivalier allerede  omkring 1370, og anlægget fik antagelig sin nuværende udformning  med to store huse af sten i midten af 1400-tallet. De var beskyttet af voldgrave på tre sider og en sø mod nord, heraf navnet Odden.
www.jfwillumsenodden.dk

imponerende park med alt om ørne og opvisning af de fantastiske eagles

Ørnereservatat

OPLEV HIMMELRUMMETS KONGER
Du kan gyse over de benhårde og stolte majestæter på Ørnereservatet®, hvor deres fascinerende jagtteknikker præsenteres for publikum…

www.eagleworld.dk

Fårup sommerland er stor attraktion i vendsyssel

Fårup Sommerland

Der er kun 45 km til Fårup sommerland. Helt ude i skoven ligger Danmarks store forlystelsespark. Når indgangen er betalt er de fleste forlystelser gratis.

Du kan købe billette i informationen hos Tornby strand camping.

www.faarupsommerland.dk

Hirtshals Museum en del af vendsyssel hirtoriske museum

Hirtshals museum

Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Hirtshals er indrettet i et fiskerhjem bygget af kampesten i 1880. Stuehuset, rekonstrueret som interiør anno 1915, viser hvordan en fiskerfamilie levede på den tid.

www.vhm.dk

masser af kirker og slotte rund om i vendsyssel

Kirker og Klostre

www.toppenafdanmark.dk

hirtshals en handelsby med kultur, natur og aktiviteter

Hirtshals

Færgebyen Hirtshals byder på mange kultur og turist tarrengementer. Der er fiskefestival, musik under trappen og mange kunstudstillnger.
Der er gode indkøbsmuligheder og mange butikker holder åbent hver dag hele året.

ulriks ure Hirtshals

Ulriks ure

Kom og se ca. 1786 ure i Det Gamle Missions Hus i Hirtshals. Det ældste ur er fra 1777.

J F villumsen samlingen på odden herregård ved mygdal

J.F. Vilumsen samlingen

på Herregården Odden huser de en stor udstilling af skitser, tegninger, malerier og keramiske ting udført af kunstneren J. F. Willumsen, der var elev på Kunstakademiet samt frekventerede Den Frie Malerskole, hvor han undervistes af bl.a. skagensmaleren P. S. Krøyer, Zahrtmann og Tuxen….

kanofart på uggerby å

Uggerby å og Kanofart

Der er kanofart fra Uggerby og Sindal hvis du vil opleve åen fra vandsiden. I Uggerby å kan du også fiske. Der skal lokalt fisketegn til dette kan købes hos på turistkontoret i Hirtshals
www.uggerby-kanofart.dk

tornby bjerg et bjerg eller en bakke i toppen af danmark

Tornby Bjerg

Tornby bjerg er en af Danmarks største bakker. “Bjerget” starter umiddelbart øst for jernbanen ved Gamle Landevej og stiger mod øst. Tæt på toppen er der 480 meter med 30 højdemeter og en gns.stigning på 6,3% (Bund: 32 m.o.h. Top: 83 m.o.h.)
Bjergvej, 9850 Hirtshals

asdal hellige kirke når du er på camping ved kjul

Asdal hellige kilde

I Lilleheden Klitplantage ikke langt fra Hirtshals finder man en af landets mange hellige kilder. Den findes umiddelbart syd for den asfalterede skovvej, hvor Kjul å krydser vejen. Den ligger cirka 4 meter over åens niveau.

Hellehøj ved Hirtshals -- På gravhøj med bedste udsigt i Vendsyssel -- 2 postamenter -- Kote 88 m -- År GI 1930 -- Nr 274 -- 1.Orden med forbindelse til Norge -- Kort 2 D4 -- UTM N: 6377323 E: 562198

Hellehøj

Hellehøj (89 meter o. havet) er en gravhøj fra bronzealderen. Den er ca. 3.500 år gammel og er anlagt på en morænebakke fra istiden.

hellekisten i Horne

Hellekisten i Horne

I 1939 stødte man på en stenbygget grav på Horne Kirkegård, en såkaldt hellekiste.
Tilhører enkelgravtiden fra bondestenalderen 2800-2400 f. Kr.

tornby dyssen en stendysse ved Tornby gamle købmandsgård

Tornby Dyssen

Stendyssen er fra yngre stenalder. Den er ca. 4.000 år gammel. Jordhøjen over dyssen er bortgravet, og tilbage står fire bæresten med en stor dæksten over. Dyssen ligger ved Tornby Gl. Købmandsgård.

kongesten-tornby

Kongestenen ved tornby bjerg

Den blev fundet ved markarbejde i 1992 på en mark, der skråner ned fra bjerget. Den måler 2,6 x 1,65 x 1,4 m og vejer formodentlig ca. 20 tons. Ifølge gamle oplysninger skulle tidligere have stået en sten på Tornby Bjerg med de samme mål. Denne kaldtes Kongestenen.

asdal_volde

Asdal voldanlæg

Asdal Voldanlæg (1300-tallet) forener stedet med en egen mystik. Asdal Voldanlæg er opstået ved, at man har gennemgravet et næs, Asbjerg, der strakte sig ud i Ådalen. I bunden af ådalen løber Kjul Å. Der er 3 dæmninger, som endnu kan ses. Asdal Voldanlæg forener stedet med en egen mystik. Med sine volde og grave

cykelruter i nordjylland er der mange af

Cykelruter

Vestkystruten går forbi Tornby Camping. ruten strækker sig fra Tønder til Skagen. Der er en fin dagsrejse til Blokhus ca. 50 km. Strækningen Tornby til Skagen er 55 km.
Cykleruten går gennem en usædvanlig dejlig vestkystnatur i Tornby Klitplantage i et landskab præget af store vandreklitter afbrudt af mellemliggende sletter og med en både særpræget og frodig planteverden.

Mere: www.visitdenmark.com

borglum

Stygge Krumpen

Børglum kloster og Stygge Krumpen hører sammen i den Nordjyske Hirsorie. Kun 20 minutter fra campingpladsen ligger Klosteret hvor julekalenderen om Stygge Krumpen er optaget. Tag på oplevelse i de mange udstillinger der er på klosteret og særudstillingen om julekalenderen.

www.boerglumkloster.dk

Skagen er danmarks nordligste by. Sakagenhuse og museum fra malerne

Skagen

Kun 40 min. kørsel til Skagen. Besøg Danmarks nordligste punkt med alt hvad der hører med. Ankers Museum og de andre Skagenmalere, Grenen, Sandormen, Skagen havn, Skagenfestival.

mårup kirke og kirkegård forsvinder i havet

Mårup Kirke

Mårup kirke ligger på skrænten til Vesterhavets kræfter. Kirken er fjernet og i dag står kun sokkel og noget af kirkegården tilbage. Besøg stedet og se hvordan havet tager stykke for stykke af landet.

den tilsandet kirke i Skagen er en oplevelse

Den tilsandede kirke

Lige før du når Skagen ligger den tilsandede kirke. Der er kun tårnet tilbage af kirken oplev hvordan sandflugten dækker landet.

Hjørring er den store indkøbsby når du er på ferie i nordjylland

Hjørring

Vendsyssels store handelsby. Masser af indkøbs muligheder, Indkøbscenter metropolen, hyggelig gågade, mange spisesteder, Historisk museum, kunstmuseum og andre kulturoplevelser og begivenheder.

golfbaner i nordjylland

Golfbaner

Der er aldrig langt til en ny golfbane i Nordjylland. Golfbaner i den enestående Nordjyske natur. Se golfbaner i Nordjylland: www.tornbystrand.dk

Indkøb

I Hirtshals findes de fleste special butikker og supermarkeder, Netto, Fakta, Superbrugsen, Aldi, Rema 1000, Kiwi, Eurospar. og den store slagterforretning Winther. Der er en hyggelig gågade og mange spisesteder. Vil du til større by er der kun 12 km til Hjørring og 40 minutter ti Aalborg.
På campingpladsen har vi en lille butik med morgenbrød og det du lige mangler.

geocache i naturen

Geocaching

Tag på skattejagt i den Nordjyske natur og byer. Når du tager på geocatching oplever du altid nye steder og spændende nye steder og viden. www.geocaching.dk

derfor skal du se alle attraktioner og seværdigheder i Nordjylland